We zullen ons eerst even voorstellen. Wij van Biologische Slagerij Stan Alkemade zijn sinds 1990 begonnen met een biologische slagerij aan het Houtplein 18 in Haarlem. Als pionier merkte we dat er veel behoefte was om te weten wat de oorsprong van het vlees is. We begonnen als Groeneweg, dat was een kleinschalige groep slagers die een samenwerkingsverband hadden met biologische boeren die graag de afzet van biologisch vlees naar de bewuste consument zag gaan.
En dit blijft zo.
We hebben contact met vaste boeren waar we inkopen en zodoende met constant kwaliteit, gecertificeerd biologisch vlees kunnen waarborgen.
De koningshoeve
Deze boerderij in Spaarnwoude levert mij Biologische limousine koeien. Deze runderen hebben een prachtige structuur in het vlees en is zacht en vol van smaak.
Natuurlijk Genoegen
Zij leveren mij het fantastische lamsvlees waar zij als biologisch-dynamische boerenbedrijf in gespecialiseerd zijn. Het bedrijf is gevestigd in Driehuizen en in de Schermer. Waar de lammeren in alle rust en ruimte de tijd krijgen mooi bevleesd en smakelijk te worden.
Passiehoender hof
Van dit bedrijf komen onze kippen en het is gevestigd in Lelystad. De verwerking vind plaats bij ‘t Huis Termee, die zich gespecialiseerd heeft op de be- en verwerking van kippenvlees.
Bonvivant
Dit is een verwerkingsbedrijf dat biologische varkens inkoopt, slacht en verwerkt voor de biologische slager. het bedrijf heeft de contacten met de biologische boer. die de kwaliteit van het biologische varken waarborgt.
Skal
Is een stichting die de certificering voor alle biologische bedrijven controleerd. Dat betekend dat de garantie van boer tot consument gegarandeerd biologisch is en blijft.